http://meldpuntkamerverhuur.nl/

Huurrecht

 

Beste heer/mevrouw,

Wij delen een huis met 4 meiden. Nu is 1 van die meiden in mei weggegaan omdat zij een andere kamer heeft gevonden. Maar nog steeds heeft zij in die kamer een bed laten staan die zij nog wel wil hebben. Na veelvuldig bellen/ mailen en sms-en komt zij elke keer niet opdagen op de afgesproken datum omdat bed op te halen. Echter het nieuwe meisje die nu in die kamer zit, zit dus met dat bed opgescheept. Nu vroeg ik mij of het bed niet gewoon nu van ons is,omdat zij het heeft achtergelaten? Want inmiddels zitten we dus al bijna 3 volledige maanden met dat bed. Zouden wij het nu kunnen verkopen,want het is een mooi duur bed van de IKEA.

Alvast bedankt!

Charlotte

 

door Charlotte op 03-07-2010 17:31

Deze vraag is nog niet beantwoord

2 reacties

Sanne zei op 05-07-2010 17:08:
 
Ik zou nog één nieuwe datum voorstellen en zeggen dat als ze dan niet op komt dagen, jullie het bed verkopen. Ik schat in dat ze dan ook niet komt.... Of jullie zetten 'm alvast op Marktplaats en sturen haar de link door. Om er even een beetje druk achter te zetten ;-)

Als zij niet die moeite neemt, dan heeft ze pech gehad.
 
ton zei op 18-04-2013 17:10:
 
Als de eigenaresse van het bed nadat jullie haar schriftelijk om hebben verzocht haar eigendom nog niet komt halen kun je de spullen wel weg doen of verkopen. Er wordt in zo’n geval niet van een verhuurder verwacht dat het opslaan van de goederen eeuwig duurt. Zorg er wel voor dat je kunt aantonen dat je haar in de gelegenheid hebt gesteld haar eigendom op te halen. Ook moet je haar daar een redelijke tijd voor geven.

Om niet schadeplichtig te zijn als je de spullen weggooit, of verkoopt is het van belang dat de huurder nadat hij daarom is verzocht niets van zich laat horen, en dat het weggooien/verkopen pas na minimaal zes weken gebeurt.
leg alles schriftelijk vast en doe het verzoek tot ophalen (inclusief de fatale termijn) aangetekend.
 

Reageer!

Woord niet leesbaar? Klik hier voor een nieuw woord.

Eerder gestelde vragen over huurrecht

http://www.studenten.net/
tempus fugit